class="img-responsive

Män oroar sig för penisstorleken av flera skäl, bland annat:

  • Att faktiskt ha en onormalt liten penislängd, omkrets eller bådadera.
  • Tror att deras penisstorlek är otillräcklig på grund av felaktig information eller psykologiska skäl.
  • Socialt tryck, liknande det tryck som vissa kvinnor känner för att få större bröst.
  • Problem i intima relationer på grund av att storleken är oförenlig eller att en partner föredrar en större penis.

Frågan om män och penisstorlek behandlas inte bra i vårt samhälle. Antingen är penisstorlek föremål för skämt eller anspelningar (avsedda att smickra om penis är stor eller vara nedsättande om penis är liten), eller så behandlas frågan inte helt ärligt av rädsla för att vara okänslig.

  • Män möter därför nästan dagligen hänvisningar i samhället till fördelarna med en stor penis, samtidigt som de på ett ganska nedlåtande sätt får höra att "storleken inte spelar någon roll". Ännu värre är kanske de försäkringar som ges till män med små penisar om att de fortfarande kan vara utmärkta älskare om de bara arbetar lite hårdare än sina mer välutrustade konkurrenter, eller att de kanske kan tillfredsställa sin partner på andra sätt.
  • Det finns en uppsjö av information om penisstorlek som ofta motsäger sig själv, vilket ökar förvirringen och oron. Det är sällan som det förs en mogen diskussion om ämnet penisstorlek, vilket är förvånande (eller kanske väntat) med tanke på hur viktig frågan om penisstorlek är för många män, och även för flera av deras partners.  
class="img-responsive

Föreställ dig en grupp män som spelar golf, tittar på sport i baren eller umgås med sina fruar eller flickvänner vid en social tillställning - med all sannolikhet kommer det att finnas en medlem i gruppen som känner allvarlig ångest på grund av storleken på sin penis. På samma sätt kan en medlem av gruppen som känner sig säker på sin penisstorlek mycket väl ha ett ökat självförtroende för att uppnå resultat på andra områden i livet.

Situationen kan uppstå om en man inte kan tillfredsställa sin partner i sängen och tror att det beror på storleken på hans penis. Män kan oroa sig för att orsaken till att ett förhållande bryts beror på att deras sexliv inte är tillräckligt bra och kan med rätt eller orätt tillskriva detta till storleken på deras penis, även innan de överväger mer uppenbara orsaker till att förhållandet bryts.

I vissa fall är penisstorleken helt irrelevant för frågorna ovan, eller helt och hållet "i huvudet", men i många fall kan en större penis faktiskt förbättra en mans självkänsla, livskvalitet och sexuella relationer. Om den moderna tekniken gör det möjligt att väsentligt förstora penisstorleken med liten risk eller negativa biverkningar kan en förstoring rekommenderas i många fall. Sociala tabun i samband med sexuell hälsa och penisförstoring har minskat stadigt under de senaste åren. Så länge dessa tabun kvarstår kommer många män att drabbas av sämre livskvalitet, och det utan någon bra anledning, med tanke på de mindre invasiva alternativ som finns tillgängliga.

60 % av männen tros lida av syndromet med liten penis känner att de inte är "tillräckligt stora" för att tillfredsställa sin partner. Ångesten kan vara skadlig för relationer och kan påverka självkänslan och det allmänna självförtroendet. Det finns en generation män som oroar sig för sin penisstorlek, vilket kanske har förvärrats av förekomsten av onlinepornografi eller av den ökande hänvisningen till penisstorlek i media och samhället. Många tror felaktigt att det inte finns något att göra åt storleken på deras penis och arbetar därför på att förbättra andra aspekter av kroppen, bland annat genom att överdriva på gymmet för att öka sin kroppsstorlek och till och med genom att ta steroider.

Farligare är den rapporterade konsumtionen av ineffektiva kosttillskott eller piller för penisförstoring, som felaktigt påstår sig kunna växa den vuxna penisen. Ofta vet man inte mycket om ingredienserna i dessa piller eller vilka standarder som följs vid tillverkningen. Män kan slösa tid på att göra övningar för penisförstoring eller att under långa perioder bära penisdragare, vilket kan vara obekvämt och skadligt för penis. En tvångsmässig fixering som innebär att man ständigt mäter och analyserar penisens storlek kan utvecklas, vilket innebär att man slösar bort mycket tid och energi. När inga verkliga resultat uppnås och betydande mängder tid och pengar slösas bort är ångestnivån ofta högre än den var till att börja med.

Det blir allt vanligare att män med statistiskt sett genomsnittliga eller till och med större penisar än genomsnittet väljer att förbättra omkretsen på grund av den relativa lättheten i förfarandet och den lägre risken med moderna dermala penisfyllare.

Många män vill ha en större penis, inte bara för att få ett bättre sexliv utan också för att vara stolta över sin kroppsbyggnad. I samband med bodybuilding lägger männen till muskler och storlek på många områden av kroppen, men tyvärr finns det ingen övning för att öka penisstorleken. Med tillgång till penisfyllningstekniker kan männen nu behålla penis i proportion till de vinster de har uppnått på resten av kroppen.

Självförnekelse, dåligt självförtroende och bristande logiskt förnuft kan förbruka en man när det gäller frågan om penisstorlek. Det finns absolut inget behov av detta när det nu är ett lågriskförfarande i öppen vård att öka penisstorleken, tack vare framstegen inom medicinsk teknik och moderna reversibla dermal fyllmedel.

Om grundaren Dr Gary Horn

class="img-responsive

Dr. Gary Horn är grundare av Androfill och ansvarar för allt innehåll på webbplatsen. Dr Horn är registrerad plastikkirurg i Storbritannien och Belgien.

Dr Horns Linkedin-profil
Dr Horns profil som bästa läkare

Dr Gary Horn är en mycket uppskattad konsult inom plastikkirurgi och rekonstruktiv kirurgi samt uroandrolog med över 25 års erfarenhet.

Dr Horn har publicerat många artiklar i internationella tidskrifter och är regelbundet inbjuden att hålla föreläsningar och utföra kirurgiska och icke-kirurgiska ingrepp på plats.

Dr Horn har filmats av BBC för programmet Plast Fantastic serien.

2016 filmades Dr Horn när han utförde en penisförstoringskirurgi för en BBC-dokumentär. Kliniken för penisförlängning

 

Dr Gary Horn är en mycket uppskattad kirurg inom plastikkirurgi och rekonstruktiv kirurgi samt urologi med över 25 års erfarenhet.

Dr Horn har publicerat många artiklar i internationella tidskrifter och är regelbundet inbjuden att hålla föreläsningar och utföra kirurgiska och icke-kirurgiska ingrepp på plats.

2016 filmades Dr Horn när han utförde en penisförstoringskirurgi för en BBC-dokumentär .Peniskliniken

Tidningen The Guardian - Androfill
NetDoctor - Androfill
 BBC News - Androfill
Tidningen The Sun - Androfill
Daily Mail - Androfill
Tidningen The Guardian - Androfill
NetDoctor - Androfill
 BBC News - Androfill
Tidningen The Sun - Androfill
Daily Mail - Androfill

Denna webbplats är för Androfill Sverige

Klicka nedan för Androfill Storbritannien, Belgien, USA, Kanada, Australien och Förenade Arabemiraten.