Kort svar: Tyvärr är förkortning av penis den vanligaste komplikationen vid penisförlängningskirurgi (ligamentolys).

Men bara om ligamenten återknyts. Vi använder alltid en silikonbuffert för att förhindra att ligamenten återfästs och att penis förkortas.

I ett litet antal fall kan silikonbufferten bli infekterad och måste då avlägsnas kirurgiskt.

Att bära en penisförlängare 8 timmar per dag i ett år efter operationen hjälper också till att förhindra att penis dras in och förkortas.

Se till att du är bekant med att bära en penisförlängare före operationen och att du är övertygad om att det inte kommer att störa din normala rutin om du bär en så länge.

Bilden av Two Pencials Kortare och längre

Förklaring:

Om du inte bär en penisförlängare efter penisförlängningsoperationen är det troligt att ligamenten återfäster sig på penisaxeln, längre ner mot huvudet, vilket gör din penis kortare än före operationen.

Kirurger har försökt förhindra att penisen förkortas och återknyts genom att sätta in plast eller Gore-tex i springan mellan penisbasen och pubis, med varierande framgång.

Penisförlängare

Innan du får en penisförlängningsoperation bör du först köpa en penisförlängare för att vara 100 % säker på att du kan bära den 8-10 timmar per dag, som en del av din normala vardagsrutin. Du kommer att behöva bära en sådan efter förlängningsoperationen.

Exempel på en Extender

"Penisförkortning är en viktig komplikation vid penisförlängningsoperationer och beror vanligtvis på att den fritt hängande penisen återfästs vid blygdbenet som ligger högre upp på kroppen. Sannolikheten för denna komplikation kan minimeras genom placering av omgivande mjukvävnad, fettvävnad, silikon, polytetrafluoreten, Gore-Tex och andra konstgjorda material."

Nam Cheol Park, Kim, Moon, Penile Augmentation 2016.