Efter den första injektionen kommer patienten att märka en betydande ökning av penisomfånget eftersom de flesta fettcellerna fortfarande är intakta.

Den ursprungliga storleken kommer att förstärkas något av en vanligtvis lindrig svullnad. Det slutliga resultatet beror på hur mycket av det överförda fettet som överlever och den totala mängden och fördelningen av fettnekros (fallceller som inte överlever), tillsammans med omfattningen av fibros och ärrbildning, som vanligtvis är minimal.

Fettet brukar beskrivas som fettliknande eller något mjukare, med en marshmallowliknande konsistens, och har i allmänhet samma konsistens som fett i magen.

Texturen förbättras något i erektion, eftersom fettet trycks ihop lite mellan penisvävnaden och huden.Foto av fett för fettöverföring av penis


Nekrotiska fettceller (fettceller som inte överlevde) kan klumpa ihop sig och bilda knölar i penis. Detta åtgärdas vanligen genom injektion av sterioder (Kenalog 10) på kliniken under ett antal månader för att försöka bryta upp de hårda klumparna.Kenalog 10 injektioner